בעוד האימון הקונבנציונלי עוסק בפרקטיקה ויישום גרידא, אימון הוליסטי עוסק בפן ריגשי- טיפולי.
מתעסק בחסמים, התנגדויות, פחדים ואמונות המעכבות אותנו בדרך למטרה.
הרי מטרה שאינה מצליחה להתממש בהכרח נחסמת ע"י אמונות מעכבות ופחדים!
מטרות האימון האישי הוא למצוא את החוזקות והיכולות של המתאמן כדי שיוכל לצאת אל העולם ולהשיג מטרותיו. כל אימון בבסיסו הוא לעבור דרך מסוימת (מצ"ב שרטוט למטה) אשר נעשה בכל מסגרת אימונית. יחודיות האימון ההוליסטי היא השילוב בין העשייה לרגשות/הוויה/נשמה של האדם.
היות וכל מחסום או התנגדות שאנו חווים בחיים קשורה לרגשות שלנו, חשוב לייחס להם חשיבות רבה ולעסוק בהם, להכיר אותם, לחקור אותם ולהבין איך אפשר אחרת.
סוגים של אימון
אימון הוליסטי יכול ליעשות ע"י שיחה אחד על אחד או ע"י דרכים יצירתיות כגון:
*דימיון מודרך- מערכת הדימיון שלנו היא המערכת החשובה ביותר במוח שלנו היות והיא מעצבת את הסיטואציה שאנו חווים בראש ומשפיעה על הפרשנויות שלנו.
*קלפי התפתחות אסוציאטיביים- מאמנים רבים נעזרים בקלפי אסוציאציה באימון. ישנם קלפים רבים ומגוונים אשר תורמים בניתוח ובפתרון בעיות. הקלפים יכולים לעזור כאשר למתאמן מתקשה לתאר את החוויה שלו או כאשר מעוניין לקבל תובנות/זוויות נוספות. עבודה עם קלפים יכולה להפתיע לא מעט לטובה.
*תרגול בכתיבה חופשית- מתאמנים רבים מעדיפים לכתוב אשר על ליבם. במחקרים שונים נמצא כי כתיבה יכולה לעזור ביכולת התבטאות, לשמש כתרפיה, ובהוצאת דברים שקשה לומר בקול רם.
*נגיעה של ציור ויצירה מעשית- היות והדימיון משחק תפקיד חשוב מאוד בחיינו, מתאמנים רבים מעדיפים לדמיין את הדברים חזותית. על כן ישנן פעילויות יצירה בהן המתאמן "בונה" את חזונו או את הדרך אל היעד.
יצירתיות אינסופית המחיידת את סוד האימון ההוליסטי.